Jacobsen2010_MIbsen

Jacobsens gode historie

Brygger Carlsberg stadig øl i Valby? Spørgsmålet faldt ofte fra kolleger, venner og familie i de år, jeg arbejdede for Carlsberg. Og svaret er både nej og ja.

Nej, fordi hovedparten af produktionen fra 2007 – 2009 flyttede til det topmoderne bryggeri i Fredericia. Så enhver Carlsberg og Tuborg, du får i hånden i Danmark er tapper og brygget i Fredericia. Ja, fordi Carlsbergs husbryggeri Jacobsen stadig brygger. Husbryggeriet er opført i J.C. Jacobsen bygninger fra 1800-tallet og opført ud fra den samme filosofi som den gamle Jacobsen grundlagde Carlsberg med – at brygge til fuldkommenhed. Ikke nok med, at brygmester Morten Ibsen og hans folk på husbryggeriet laver noget af landet bedste øl. Sammen med  Visit Carlsberg udgør de også en af Københavns mest populære turistattraktioner.

Skinner det igennem?

Som journalister er flest, er jeg i den grad til falds for den gode historie. Og på husbryggeriet Jacobsen tapper de gode historier på flaske. Selvom det egentlig lå under  marketingafdelingens ansvarsområde, lå det lige for, at brygmester Morten Ibsen, ølspecialist Bjarke Bundgaard og jeg i samarbejde videreudviklede den del af husbryggeriets eksterne profil, der mest entydigt byggede på storytelling.

I den ramme blev det blandt andet til: